Leren je kinderen van jou?

Deze tijd vraagt ons om goed te kijken en te uiten wat we wel willen. En om echt terug te gaan naar onszelf, wat hebben we nodig om goed voor onszelf te zorgen en voor ons gezin. Om duidelijk te begrenzen binnen de mogelijkheden en tijd die er nu is.

Er word veel stress ervaren. Je me-time staat onder druk, en dus simpel opladen wordt vaak vergeten. Terwijl dit zo belangrijk is om goed te kunnen functioneren.

De meeste ouders die thuiswonende kinderen hebben ervaren momenteel dat ze teveel bordjes hebben en te weinig stokjes. De keuze is eigenlijk heel simpel:

  • een aantal bordjes laten vallen,
  • meer stokjes regelen,
  • of bordjes uit handen geven.

Was het maar zo simpel.

Soms zie je zelf de oplossingen niet, of weet je niet goed wat je wil, of is niet helder wat bij jou en je gezin past. Of rationeel weten we vaak wat we willen, maar zijn er dingen buiten ons die we belangrijker vinden. Dingen die gezonde zelfzorg ondermijnen.

Je kinderen spiegelen je hierin. Met gedrag wat je als lastig ervaart. Maar ook met mooie eigenschappen, dingen die je zo mooi vind van ze.
Dit zijn ook uitnodigingen om op jezelf toe te passen. Als je kijkt naar hun gedrag en wat goed is voor hen, leer je wat ook goed is voor jou.
Kinderen voelen aan wat ze nodig hebben om zich van binnen goed te voelen, om voor zichzelf te zorgen en zullen dit vanuit nature willen doen.

Kijk maar eens naar je kind, je zult verrast zijn wat ze ons willen leren.

Heb je hulp nodig bij het vertalen van de spiegel van je kind/ of iemand anders die je herhaaldelijk raakt. Neem dan contact met me op!