Kindertolk traject

Wanneer een bepaald specifiek gedrag, of de lichamelijke klacht van je kind je raakt.

Onbevangen als ze zijn, hebben kinderen de gave om door maskers en muren van hun ouders heen te prikken. Dit doen ze onbewust. Ze spiegelen je iets van jezelf, iets wat zichtbaar wil worden door jou te raken. Ze raken telkens weer dat pijnpunt bij jou aan als ouder. Je weet je er geen raad mee. Als Kindertolk vertaal ik dat wat je zo bezig houdt bij je kind. Het deel wat je kind van jou uitvergroot. Zo kan je zelf weer contact maken met dat wat je kind je laat zien en kan de spiegel verdwijnen.

kindertolk

Herken je één of meerdere dingen?

 • Je kind laat je iets specifieks zien en je maakt je zorgen om je kind.

 • Boosheid, agressie, pesten of gepest worden, onzekerheid, onrust, angst, veel huilen, ruzie, jaloezie, geslotenheid, prikkelgevoeligheid, ADHD, dyslexie, niet zindelijk worden, slecht eten, slapen of groeien, anorexia, zelfmutilatie, verslavingen, allergie, ontstekingen, verkoudheden, eczeem, verstopping, koorts, hoofdpijn, bazig zijn, opstandigheid

 • Reageer je niet op je kind zoals je wilt?

 • Komen er in contact met je kind allerlei emoties boven?

 • Je voelt dat je kind je iets spiegelt van jezelf, maar je weet alleen niet wat.

 • En wil je als ouder weten wat het jou wil laten zien?

Ik help je graag!

Het Kindertolk traject is de oplossing voor jou en je kind. Ik ga met jou in gesprek over je kind. Na de vertaling wordt zichtbaar wat je kind je wil vertellen over jouw leven.

Hoe ziet een traject eruit?

Het traject bestaat uit een intakegesprek, een vertaling, een terugkoppelingsgesprek en twee follow ups. Als je op een later moment nog vragen hebt, is extra coaching ook mogelijk.

De intake is een vraaggesprek tussen jou en mij over je kind.
Tijdens dit gesprek bespreken we uitgebreid wat het probleem is, en krijgen we boven tafel wat jou daarin zo raakt en wat je als ouder het liefst zou willen voor je kind. We maken al een koppeling naar jezelf.

Vervolgens maak ik een vertaling. Ik zet de woorden die je mij verteld hebt om naar jou. Daardoor wordt jouw innerlijk zichtbaar.

Tijdens het terugkoppelingsgesprek geef ik je dit terug, en laat je contact maken met die verloren delen van jezelf: het specifieke stuk dat je kind je spiegelt.
Jij weet, voelt en beseft hierdoor wat je mag doen voor jezelf en voor jouw kind.

Na een aantal weken is de eerste follow up. Tijdens dit gesprek kijken we wat er allemaal in beweging is gezet en laat ik je bewust contact maken met alle delen van jezelf. We gaan dan ook verder met je wensen ten aanzien van je nieuwe kijk op jezelf en je kind.

En na 3-6 maanden is de tweede follow up. We bereiken een duurzaam resultaat door stil te staan bij wat er inmiddels veranderd is, bij wat jij nog aandacht wil geven, en we formuleren samen de intenties voor de toekomst.

In dit proces verdwijnt de spiegel van je kind, en wat er nog zichtbaar is maakt je bewust van de stappen die je nog mag zetten.

Deze moeder ging je voor!

Tijdens de intake

Als mijn dochter boos is, keur ik dat af, en ik stop het. Ik vind het zo lastig om die boosheid er te laten zijn. Mijn dochter wordt alleen maar bozer, en de buien steeds heftiger. We zitten in een neerwaartse spiraal. En het belangrijkste: het ontneemt me van hoe ik eigenlijk moeder wil zijn.

Wat er zichtbaar mocht worden

Boosheid is in de familie altijd de kop in gedrukt. Een emotie die niet zichtbaar mocht zijn, en die bij moeder nog steeds ingeslikt wordt. Moeder; ik veroordeel mensen die hun boze emoties bij anderen droppen.

Na de vertaling

Moeder: Ik ben trots zo op mezelf. Ik ben het proces aangegaan van boosheid willen en durven tonen. Wat is dat lastig, maar ik kan weer boos worden! Ik schaam me er nog wel voor soms, maar houd het niet meer in. Mijn dochter is nog weleens boos, maar veel korter. En als ze boos is, kan ik nu in dezelfde ruimte zijn en kijken wat ze nodig heeft, haar begeleiden. Eigenlijk heb ik van háár geleerd hoe het is om emoties gewoon te uiten, en de enorme kracht er van te voelen. Boosheid is namelijk een puur signaal vanuit je lichaam.

Meer voorbeelden?

Bekijk ze op de pagina ‘Ervaringen’!

ERVARINGEN & RESULTATEN

Investering in jezelf

Vanaf €387,-incl. btw

 • Intake van 60-120 minuten à 79 euro per uur
 • Maken van de vertaling (geen contact moment) vast bedrag van 150 euro
 • Terugkoppelingsgesprek 60-90 minuten à 79 euro per uur
 • Een follow up van ongeveer 60 minuten à 79 euro per uur
 • Inclusief rapportage

Extra sessies
79 euro per uur
Reiskosten
buiten regio Nijmegen 0,35 ct km
Betaling
per factuur/ betaalverzoek
Alles inclusief
21% BTW

Bij nieuwe vragen (spiegels) zijn 1 of 2 sessies vaak al voldoende omdat je de werkwijze al kent.

investering in jezelf

Luister naar je kind en ontdek een stukje van jezelf, zoals jij vroeger was, wie je (weer) mag worden.

Wat anderen zeggen over het Kindertolk traject

“Anke is betrokken, warm, persoonlijk, durft te confronteren en helpt je altijd met de juiste intenties; jou en je kind de beste versies van zichzelf te laten zijn. De focus ligt op groei en ontwikkeling; jou het juiste inzicht te geven, waar je écht wat aan hebt! Daar besteed ze met alle zorgvuldigheid veel tijd en aandacht aan. Zo worden er meteen 2 mensen geholpen, jij én je kind. Een aanrader voor ELKE ouder!”

“Door de vertaling ben ik met andere ogen naar mezelf gaan kijken maar zeker met andere ogen naar het gedrag van mijn dochter. Ik begrijp nu dat mijn dochter mij duidelijk wilde maken, dat haar gedrag voortkwam uit mij. Hierdoor ben ik met mezelf aan de slag gegaan en is er langzaam een verandering in het gedrag van mijn dochter gekomen. Ik ben Anke eeuwig dankbaar dat ze mijn ogen heeft geopend. De rust die mijn dochter nu uitstraalt is mij zoveel waard!”

“Anke maakt me veel dingen in de relatie met mezelf en mijn liefsten duidelijk. Soms confronterend en zeker niet makkelijk, maar de reflectie die ik daardoor krijg, helpt me om dingen beter te begrijpen. En dat geeft mij meer rust.
Zeker een aanrader”

“Met een open en liefdevolle blik laat Anke jezelf geheel in beeld zien! een aanrader voor iedereen die af en toe in de spiegel naar zichzelf wil kijken!”

“Anke heeft een heel mooi talent om zich vol aandacht af te stemmen op de vraag. Ze geeft ruimte en luistert aandachtig om er samen achter te komen waar deze ligt. Ze vraagt door waar nodig en geeft op het juiste moment de ruimte om zelf te voelen. Haar betrokkenheid en zuiverheid maken dat het heel veilig voelt. Ze heeft een heel heldere en prettige manier van communiceren in de terugkoppeling van de vertaling. Het heeft mij veel inzichten gegeven in een dieper stuk van mezelf die ik door mijn kinderen gespiegeld kreeg. Erg mooi wat het brengt in een stuk heling en loslaten voor zowel mij als mijn kinderen.”