Anke2022-11-21T09:31:27+00:00

Anke

Wie denk ik wel dat ik ben?

Ik ben een voeler, eigenwijs, empathisch, recht door zee en ik maak echt contact met mensen.

Samen met mijn man Mark, hebben we 2 dochters: een warm gezin dat de stabiele basis vormt van waaruit we ons leven vormgeven.
We wonen in het inmiddels grote dorp Lent dat door de Waal gescheiden wordt van Nijmegen. De ideale combinatie van natuur en stad binnen handbereik.

Mijn visie op gezondheid

Gezonde zelfzorg is het beste medicijn! De sleutel hierbij is om in verbinding te zijn met jezelf. Zo kun je goed aansluiten bij je behoeftes en je leven leiden zoals jij dat wilt. Soms is het daarbij nodig om naar de spiegels die de buitenwereld je biedt te kijken, om zo weer een stukje van jezelf te herontdekken.

Waarom doe ik wat ik doe?

Vanuit een innerlijk drive wil ik een bijdrage leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Dit werk geeft mij voldoening en energie.
Ik ga ervan uit dat anderen, die ons van binnen raken met dat wat ze zeggen of doen, ons een spiegel voorhouden. Een spiegel die ons een onbewust deel van onszelf wil laten zien. Ik heb dan ook met Jezelf geheel in beeld de missie om dat wat je leven je spiegelt voor je te vertalen, zodat je (weer) contact kunt maken met dat verloren stukje van jezelf. Ik help jou dan ook graag met het vertalen en het contact maken met dat wat je op dit moment bezighoudt. Mijn wens voor jou is dat je na een traject bij mij de spiegels buiten jezelf met nieuwsgierigheid gebruikt. Dit als een innerlijke richtingaanwijzer die er voor zorgt dat je jezelf verder kan ontdekken.

Wat mensen over mij zeggen

Anke is betrokken, warm, persoonlijk, durft te confronteren, ze helpt je altijd met de juiste intenties, zorgvuldig, open, afgestemd en doet wat nodig is.

Achtergrond en persoonlijke ervaring

Mijn ouders hadden vier kinderen en een fruitteeltbedrijf. Dit gaf vrijheid, veel buiten zijn, vroeg meewerken en leren aanpakken. Daar tegenover stond ook dat er altijd veel werk was en tijd te weinig. Hierdoor bleef er weinig ruimte over voor het gezin. Ik had als kind het verlangen om over mijn binnenwereld te praten, maar hierin voelde ik geen ruimte. Ik heb me hierdoor een vreemde eend in de bijt gevoelt binnen ons gezin.

Tijdens de 13 jaar die ik als fysiotherapeute gewerkt heb bleek dat hier wel mijn innerlijke drive lag, mijn interesse in de binnenwereld van mensen en wat hen “beweegt”. De patronen en gezondheidsondermijners van cliënten. Wat willen de klachten je vertellen? Waarom heb je deze opvattingen over ziekte? Waarom herstelt de ene cliënt zo snel en heeft de ander zo’n afwijkend beloop?

Nadat ik kinderen kreeg, ben ik vastgelopen, zowel in mijn baan als fysiotherapeut, als in mijn “zijn”. Wie ben ik, wat wil ik? Het leek alsof mijn leven niet meer aansloot bij wie ik van binnen was. Nu weet ik dat toen werkte vanuit mijn overleefdeel. Hard werken, te veel geven waarin ik mijn eigen grenzen niet bewaakte en de ander beter willen maken waarbij ik te veel en te snel wilde.

In 2018 kwam de opleiding tot Kindertolk wederom op mijn pad. En hier ging mijn lampje volledig aan! Het heeft mij persoonlijk veel gebracht: berusting in mijn oprechte interesse in mensen en hun binnenwereld en het kunnen lezen van de spiegel van mijn eigen kinderen. Ze gaven me een impuls om dieper in mezelf te kijken. En hierdoor heb ik mezelf met alle delen beter in beeld. Dit betekend niet dat mijn kinderen nooit meer boos zijn, verdriet hebben, kortom hun eigen struggles hebben maar het betekend dat ik er voor ze kan zijn vanuit de liefdevolle ouderrol en er voor mezelf ben met alles wat er gezien wil worden in mij als ik door hen geraakt word.

Mijn werk als Kindertolk voer ik veel meer uit vanuit contact met mijn pure zelf. Waarbij mijn gevoeligheid mijn kracht is, en ik goed af kan stemmen op dat wat gezien wil worden bij jou. En mijn analytische blik zorgt dat ik snel overzicht heb over jouw (leef)systeem.
De rol van liefdevolle coach, zowel voor jou als voor mezelf, zorgt er voor dat ik met veel meer rust en vertrouwen werk.

Wat anderen zeggen over Anke

“Anke is betrokken, warm, persoonlijk, durft te confronteren en helpt je altijd met de juiste intenties; jou en je kind de beste versies van zichzelf te laten zijn. De focus ligt op groei en ontwikkeling; jou het juiste inzicht te geven, waar je écht wat aan hebt! Daar besteed ze met alle zorgvuldigheid veel tijd en aandacht aan. Zo worden er meteen 2 mensen geholpen, jij én je kind. Een aanrader voor ELKE ouder!”

“Door de vertaling ben ik met andere ogen naar mezelf gaan kijken maar zeker met andere ogen naar het gedrag van mijn dochter. Ik begrijp nu dat mijn dochter mij duidelijk wilde maken, dat haar gedrag voortkwam uit mij. Hierdoor ben ik met mezelf aan de slag gegaan en is er langzaam een verandering in het gedrag van mijn dochter gekomen. Ik ben Anke eeuwig dankbaar dat ze mijn ogen heeft geopend. De rust die mijn dochter nu uitstraalt is mij zoveel waard!”

“Anke daalt met haar zachte ogen en scherpe blik samen met je af naar wat verborgen ligt in jezelf! Via haar fijngevoelige vragen helpt ze je meer van jezelf te ontsluieren. De taal van je kind is hierbij haar gereedschap en op liefdevolle wijze met oprechte aandacht helpt ze je weer jezelf te worden. Ze coacht mij om via mijn kinderen te zien wat ik nog mag leren, niet om ‘beter’ te worden, maar om ‘heel’ te worden. Ik ben heel blij dat Anke op het juiste moment op mijn pad is gekomen en een stukje mee loopt!”

“Anke maakt me veel dingen in de relatie met mezelf en mijn liefsten duidelijk. Soms confronterend en zeker niet makkelijk, maar de reflectie die ik daardoor krijg, helpt me om dingen beter te begrijpen. En dat geeft mij meer rust.
Zeker een aanrader”

“Met een open en liefdevolle blik laat Anke jezelf geheel in beeld zien! een aanrader voor iedereen die af en toe in de spiegel naar zichzelf wil kijken!”

Deze blogs schreef ik onlangs

Bekijk hier alle blogs
Ga naar de bovenkant