Anke2024-04-25T11:18:41+00:00

Anke

Wie denk ik wel dat ik ben?

Ik ben een voeler, eigenwijs, empathisch en recht door zee.

Samen met mijn man Mark, hebben we 2 dochters: een warm gezin dat de stabiele basis vormt van waaruit we ons leven vormgeven.
We wonen in het inmiddels grote dorp Lent dat door de Waal gescheiden wordt van Nijmegen. Voor mij de ideale combinatie van natuur en stad binnen handbereik.

Mijn visie op gezondheid

Gezonde zelfzorg is het beste medicijn! De sleutel hierbij is om in verbinding te zijn met jezelf. Zo kun je goed aansluiten bij je behoeftes en je leven leiden zoals jij dat wilt. Soms is het daarbij nodig om in de spiegels die de buitenwereld je biedt te kijken, om zo weer een stukje van jezelf te herontdekken.

Waarom doe ik wat ik doe?

Mijn innerlijke ‘why’ voor mijn werk als kindertolk komt voort uit wat het mij en mijn gezin heeft opgeleverd.
De spiegels van mijn dochters hebben mij als mens dichterbij mezelf gebracht, mijn energie weer laten stromen en heeft het ons als gezin de vrijheid gegeven om naast elkaar te zijn wie we zijn.

Ik heb dan ook met Jezelf geheel in beeld de missie om dat wat je kind je spiegelt voor je op te helderen, zodat je kind de spiegel kan laten vallen en jij en je kind in jullie eigenheid, levenskracht, levensvreugde en eigen energie verder kunnen leven.

Wat mensen over mij zeggen

Anke is betrokken, warm, persoonlijk, durft te confronteren, ze helpt je altijd met de juiste intenties, zorgvuldig, open, afgestemd en doet wat nodig is.

Achtergrond en persoonlijke ervaring

Tijdens de 13 jaar dat ik als fysiotherapeute gewerkt heb bleek dat het “werken” met de binnenwereld van mensen mij de grootste innerlijke drive gaf, wat “beweegt” de persoon die ik begeleid.

Nadat ik kinderen kreeg, ben ik vastgelopen, zowel in mijn baan als fysiotherapeut, als in mijn “zijn”. Wie ben ik, wat wil ik? Mijn leven sloot niet meer aan bij wie ik van binnen was.

In 2018 kwam de opleiding tot Kindertolk op mijn pad. En hier ging mijn lampje volledig aan! Het heeft mij persoonlijk veel gebracht: berusting in mijn oprechte interesse in mensen en hun binnenwereld en het kunnen lezen van de spiegels van mijn eigen kinderen. Ze gaven me een impuls om dieper in mezelf te kijken. Mijn jongste spiegelde me met haar astma een benauwd deel van mezelf, een zuiver voelen en een eigenwijze levensweg die voor me lag. Door hier weer mee in contact te zijn, heeft mijn dochter geen astma meer en ik heb mijn gevoeligheid als mijn grootste kracht leren zien.

Betekend het kindertolken dat mijn kinderen nooit meer hun eigen struggles hebben? Nee! Het betekend dat ik er voor hen én mijn eigen stukken kan zijn met de liefdevolle ouder aanwezig in mij.

Sinds maart 2023 ben ik naast kindertolk ook samen met Anke Warmerdam eigenaar van de PresentChild methode en de opleiding tot Kindertolk. Hier leiden we professionals, die werken met gezinnen (binnen onderwijs, kinderopvang, jeugdzorg en gezondheidszorg) op om te werken met de methode van PresentChild.
Zo kunnen zij het spiegelen binnen gezinnen toepassen en de boodschap van het kind voor de ouder vertalen. Samen met Anke Warmerdam heb ik als missie om de systemische visie dat kinderen ons spiegelen met hun problemen verder door de reguliere zorg in Nederland en België te verspreiden.

Kijk voor meer informatie over de PresentChild methode of de opleiding tot Kindertolk op: www.presentchild.com

 

Wat anderen zeggen over Anke

“Anke is betrokken, warm, persoonlijk, durft te confronteren en helpt je altijd met de juiste intenties; jou en je kind de beste versies van zichzelf te laten zijn. De focus ligt op groei en ontwikkeling; jou het juiste inzicht te geven, waar je écht wat aan hebt! Daar besteed ze met alle zorgvuldigheid veel tijd en aandacht aan. Zo worden er meteen 2 mensen geholpen, jij én je kind. Een aanrader voor ELKE ouder!”

“Door de vertaling ben ik met andere ogen naar mezelf gaan kijken maar zeker met andere ogen naar het gedrag van mijn dochter. Ik begrijp nu dat mijn dochter mij duidelijk wilde maken, dat haar gedrag voortkwam uit mij. Hierdoor ben ik met mezelf aan de slag gegaan en is er langzaam een verandering in het gedrag van mijn dochter gekomen. Ik ben Anke eeuwig dankbaar dat ze mijn ogen heeft geopend. De rust die mijn dochter nu uitstraalt is mij zoveel waard!”

“Anke daalt met haar zachte ogen en scherpe blik samen met je af naar wat verborgen ligt in jezelf! Via haar fijngevoelige vragen helpt ze je meer van jezelf te ontsluieren. De taal van je kind is hierbij haar gereedschap en op liefdevolle wijze met oprechte aandacht helpt ze je weer jezelf te worden. Ze coacht mij om via mijn kinderen te zien wat ik nog mag leren, niet om ‘beter’ te worden, maar om ‘heel’ te worden. Ik ben heel blij dat Anke op het juiste moment op mijn pad is gekomen en een stukje mee loopt!”

“Anke maakt me veel dingen in de relatie met mezelf en mijn liefsten duidelijk. Soms confronterend en zeker niet makkelijk, maar de reflectie die ik daardoor krijg, helpt me om dingen beter te begrijpen. En dat geeft mij meer rust.
Zeker een aanrader”

“Met een open en liefdevolle blik laat Anke jezelf geheel in beeld zien! een aanrader voor iedereen die af en toe in de spiegel naar zichzelf wil kijken!”

Deze blogs schreef ik onlangs

Ga naar de bovenkant