Kindertolk

In september ga ik starten met de opleiding tot kindertolk. Dè aanvulling voor mij om mijn werk als coach nog completer te maken. Nu hoor ik mensen denken; kindertolk en fysio-coaching???? Ja! Ik ben er vol van overtuigd dat deze twee vormen van coaching samen, komen tot het gewenste resultaat. Namelijk bewustwording.

Waarom geeft je lijf nou signalen af als pijn, stijfheid, vermoeidheid etc. Ik kan met cliënten de oorzaak prima achterhalen èn toch blijft dan soms het handelen naar de gezonde oplossing uit. Ze voelen zich te verantwoordelijk in hun baan, cijferen zichzelf weg in hun gezin, vinden dat het allemaal wel meevalt, zijn niet gewent om gezonde keuzes voor zichzelf te maken, etc.

De rol die het kind op zich neemt om jou te prikkelen met hun lastige gedrag is niet heel anders. Gek genoeg willen ze je helpen, om voor jezelf op te komen, voor jezelf te zorgen. Ze willen samen met jou kijken hoe het anders kan. Als jij geraakt word door hun onaangenaam (ervaren) gedrag dan heb je daar ook een mooie spiegel te pakken. Waarom ervaar jij het als lastig. Wat wil het kind je vertellen? En dit vind ik zo gaaf. Samen met ouders (en ook andere die veel met kinderen in contact zijn zoals leerkrachten) kijken naar waarom het gedrag van het kind zo lastig voor je is.

En één ding weet ik zeker. De liefde voor een kind maakt dat er eerder tot gezond(leef)gedrag over wordt gegaan. Puur en alleen omdat we vinden dat een kind deze taak van spiegelen niet meer hoeft te dragen. En gewoon weer kind mag zijn. De liefde van èn voor een kind is eindeloos. En het geduld van een kind ook. Dus aan de slag 🙂

Ik kan niet wachten tot september.

Geef een antwoord